Ervaring met prednison

Wij zijn op zoek naar personen die ervaring met prednison gebruik hebben en dit willen delen met andere bezoekers. Op deze manier kunnen wij prednison-gebruikers met elkaar in contact brengen. Zo kan iedereen nog beter een eigen beeld vormen van prednison en zich nog beter oriënteren. Wilt u ook uw ervaring met prednison delen met anderen? Mail dan naar info@informedics.nl. Namens geïnteresseerden en natuurlijk wijzelf: dankuwel!

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
A. Houtkoop
2,5 maand
7.5 mg per dag direct na stevig ontbijt
Ervaring:
Dit is het enigse wat bij mij goed werkt. Bij mijn reuma, in de handen ik kan mijn handen overdag goed gebruiken ’s morgens wel wat stijf maar weinig of geen pijn. De laatste paar dagen heb ik wat last van lichte evenwichtstoring maar ik weet nog niet of dat iets met prednison te maken heeft leeftijd 85 jaar geen andere kwalen.

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Sylvia Giesen
8 weken voorgeschreven
2 tabletten p.d. 5 mg
Ervaring:
Bij hevige gewrichtspijn door reuma, helpt prednison Apotex 5 mg. mij heel goed om weer te functioneren. Ik gebruik het nu 1 week en na deze volgende week ga ik langzaam afbouwen.Het was een enorme opluchting dat de pijn weer wegtrok. Ik gebruik nu ook o.a. een reumamedicijn.De pijn stllers kan ik bijna geheel achterwege laten. Wel �s nachts steevast zwetend wakker worden-blijven en veel water drinken. Maar wat een verschil!

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
EM Takens
15 maanden
5 mg
Ervaring:
Ik had polymyalgie reumatica in 1990, arts schreef 15 maand 5 mg prednison + kalktablet voor. Na 3 maand wekelijs een aanval op een spier was 1 tablet was voldoende. Midden in de nacht begon het soms. Ik nam eerst een beker pap en dan 5 mg. Steeds een andere spier, ca. 200 keer. Later vooral of reuma of artrose maar 1 tablet prednison deed wonderen. Mijn vrouw had een oogonsteking, 1 tablet prednison en het was 50% gezonder, maar de tweede wilde ze niet. Prednison voor kort gebruik is mijns inziens onschadelijk en vreselijk goedkoop: 30 stuks EU 11,-. Door mailsysteem met anderen ontdekte ik dat vroeger veel fouten werden gemaakt: o.a geen kalk. Op blote maag en bij klachten toch gebruiken.

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Frans de Jong
1 jaar
5 mg
Ervaring:
Na lang gebruik zorgde prednison er bij mij voor dat ik een dikker gezicht kreeg en ook een dunne huid. Storend, maar gelukkig niet onoverkomelijk. Daarnaast wist ik dat het mogelijk was. Het helpt mij verder wel.